BIENNALE ARTOUR

Lead image
ARTour, het evenement dat hedendaagse kunst en erfgoed combineert, kiest voor zijn veertiende editie voor het thema van de interwerelden. Ontdek de hele zomer in het MMDD en in partnerinstellingen werken van kunstenaars die de grote thema's die onze samenlevingen opschudden in vraag stellen.

KUNSTENAARS DIE EXPOSEREN OP MMDD

 


  • MANON BOUVRY

De contemplatie van de natuur voedt het werk van Manon Bouvry. In meerdere tinten transcribeert het wat het te zien en te voelen kan geven.


  • RÉGIS COTENTIN / Slyder / audiovisuele installatie

Slyder is een dromerige duik waar de energie van herinneringen samenkomt met de digitale stroom. Tussen de wakende droom en de onbewuste droom ontstaan ​​hersenschimmen tussen deze twee werelden, met het heden als verdwijnpunt. A Transcultures, European Pepinieres of Creation / ARTour – Centrale coproductie. In samenwerking met City Sonic.

  • CAMILLE DUFOUR / Eaux anonymes / installaties-prestaties

Camille Dufour creëert apocalyptische universums waar zowel de natuur als de mens te lijden heeft onder de verwoestingen van onze hedendaagse levensstijl.


  • ANDRÉ GOLDBERG / La volière / video installatie

Een reeks videografieën geënsceneerd en in de ruimte van schermen geïnstalleerd in vogelkooien op sokkels, in een sculpturale installatie.

  • CÉCILE MASSART

De werken van Cécile Massart, conferenties, boeken, installaties maken deel uit van een onderzoek naar de overdrachtswijzen van de herinnering aan sites van radioactief afval in het landschap door middel van artistieke praktijken.


  • KIKA NICOLELA / Digital Dreams / NFT-selectie

De kunstenaar Kika Nicolela biedt een selectie van werken uit haar persoonlijke collectie, die verschillende media gebruiken, maar die allemaal worden uitgezonden in NFT. Met o.a. creaties van Anna Malina, Patrick Tresset, Sky Goodman, Augurs, Sabato, Renki, LeChatNoir, Canek Zapata. Curator kunst: Kika Nicolela in samenwerking met Philippe Franck. A Transcultures, European Pepinieres of Creation / ARTour – Centrale coproductie.

  • MAXIME VAN ROY / Ze veranderen in water

Door zich op de bodem van de oceanen te nestelen, ontstond door de opeenhoping van lagen sedimenten kalkhoudend sedimentair gesteente. Vanaf nu proberen ze hun eigendom op te eisen bij hun plaats van herkomst.


  • ÉLODIE WYSOCKI / De laatse die gaat, doet het licht uit

Het werk van Elodie Wysocki bevraagt ​​noties van anders-zijn. Bevolkt door wezens, voedt zijn artistiek onderzoek zich met verhalen, mythen en geschiedenis. Vooral geïnteresseerd in monsterlijke figuren, gevallenen en verbannen, verkent ze de marges om de normen van onze samenlevingen beter in vraag te stellen.

BRUIKBARE INFORMATIE

  • Prijs: gratis toegang
  • Ontdek het volledige programma op de website artour.be